Startside

tirsdag den 26. november 2013

Billeder i boksen

I denne uges blog-indlæg har vi set nærmere på et nyt undervisningsmateriale til indskolingen – og lad det være sagt og skrevet med det samme – vi er imponeret!

”Billeder i Boksen” er efterfølgeren til ”Bibelen i boksen”, som vi tidligere har set på. Det skal dog bemærkes, at de to titler sagtens kan stå alene – men sammen er de et rigtig godt bud på et dækkende materiale i forhold til faghæftets mål til indskolingen.     

QR-koderne virker fint. Du kan
bl.a. se et lille klip om dåben.
Det er igen søstrene Maria Baastrup Jørgensen (præst) og Therese Baastrup (lærer) der har lavet materialet. Elevbogen kommer vidt omkring – både ritualer, kristendommens kunst og symboler bliver nærstuderet i den 70 siders store elevbog. I den tilhørende undervisningsvejledning er der god hjælp at hente – både for den linjefags- og ikke linjefagsuddannede lærere. Desuden er der forslag til aktiviteter, input til samtaler og arbejdsark. Desuden er evalueringsdelen stærk og gennemtænkt.   

Elevbogen er rigt illustreret, og man genkender stilen fra den forrige bog, Bibelen i boksen. Desuden er der et godt fotomateriale, ligesom enkelte billeder, fx Arne Haugen Sørensens” Måltidet i Emmaus”, også har fundet vej til elevbogen. Læsteknisk er vi et niveau over ”Bibelen i boksen”, men i selskab med læreren bør tekstmængden ikke give problemer. Et lille guldæg, som jeg ikke har set i andre materialer, er QR-koderne. Scanner man disse får man en række små videoklip, bl.a. fortæller en præst om dåben og en bedemand om kisten og urnen til begravelsen. Disse fungerer supergodt!

Alt i alt synes vi, at du bør kigge nærmere på disse bøger. Du kan læse mere og/eller booke elevbogen og undervisningsvejledningen

Du er selvfølgelig også mere end velkommen til, at kigge forbi dit lokale CFU og se bøgerne der.


Vi ses på CFU. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar